• 28.02.2024
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde odamız hizmet binasında, Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde; Kooperatif genel kurul toplantılarında Bakanlık Temsilcisi görevinde bulunanlar ve Odamız Genel Sekreteri D. Gürkan AKYOL, Ticaret Sicili Müdürü Nahit Menteşe; Ticaret Sicili Müdür Yrd. Seda Yalçınkaya’nın katılımları ile kooperatiflere ait; kuruluş, anasözleşme intibakları ve genel kurul işlemlerine yönelik iç hizmet çalıştayı düzenlendi.
Çalıştay açılış konuşmasında D. Gürkan Akyol; Çalıştaylarını üyelerimizin ve ilimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde, paydaşlarımız ile genişletmek çabası ve gayreti içinde olduklarını, çalıştayın kooperatif üyelerimizin İl müdürlüklerinde yapacakları iş ve işlemlerinde kolaylık sağlamasını temenni ettiklerini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Ticaret Sicili Müdürü Nahit Menteşe’nin yaptığı sunumda ‘Kooperatifler kanununa 21/10/2021 tarihinde eklenen geçiçi 9 uncu maddesi ile faal kooperatiflerin 29/10/2024 tarihine kadar, mevcut anasözleşmelerini ilgi Bakanlıkça düzenlenen tip anasözleşmelerine intibak etmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Sürenin sonuna yaklaşıldığını belirtirken; Odanın kooperatif üyelerinin bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak amacıyla bu çalıştayın yapıldığı belirtilmiştir. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılan bu çalıştayı mevzuatlar çerçevesinde, ortak akıl ile sürdürebilmek üzere Bakanlık Temsilcileri ile bir araya gelinerek; kooperatif kuruluş, anasözleşme intibakları ve genel kurul işlemlerine yönelik yeni düzenlemeler hakkında detaylı bilgilere yer verilmiştir.

• Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kooperatiflere ait; kuruluş, ana sözleşme intibakları ve genel kurul işlemlerine yönelik iç hizmet çalıştayı düzenlendi.