Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik'i hak ettiği değere kavuşturma hedefi ile göreve başlamış bulunmaktayız. Bu görev süresince ilimizin potansiyellerini ortaya koyarak, ticari gücünü arttırma ve talep edilen bir şehir olması doğrultusunda hizmet etmeyi misyon olarak belirledik. Şehrin ticari olanaklarını geliştirmek adına, paydaşlarla ortak bir şekilde çalışarak, ticari yetkinlikleri geliştirerek, istihdama yönelik önlemler alarak, ulusal ve uluslararası arenada rekabet etmeye yönelik projeler yaparak, ticaret ve sanayi odasının etkinliğini arttırmaya yönelik iş birlikleri kurarak ve ilgili protokollerle ilişkileri destekleyerek sonuca yönelik çalışmalar yapacağız.

Bilecik'te özellikle 3. organize sanayinin kurulması ile istihdam ve nitelikli iş gücü gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Yapılacak yatırımların daimi olması ve de hacminin arttırılması ise iş gücünün gelişmesine bağlıdır. Bu noktada ticaret ve sanayi odası olarak ilgili eğitimlerle iş gücünde iyileştirmeler yapılacak ve iş gücüne dahil edilmeyen kesimin de çalışması için gerekli destek ve farkındalık çalışmaları yapılacaktır.

Bilecik'in öne çıkan mermer ve seramik gibi sektörleri için uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek stratejiler ilgili meslek grupları ile panel ve semiler vasıtası ile tartışılarak yol haritası çizilecektir.  

Bilecik'in coğrafi işaretli ürünlerinin markalaşarak pazarda yer alabilmesi şehrin kalkınması ve de tanınırlığı açısından önem arz etmektedir. Coğrafi işarete konu olan ürünlerin markalaşması ve de satılması için buna yönelik destekler verilecektir. Özellikle kadın kooparatiflerinin gerek yüz yüze ticaret gerekse e-ticarette aktif bir şekilde yer almaları sağlanacaktır.

Bilecik tarihi önemi ve doğal güzellikleri ile de hakettiği değere yapılacak olan etkinliklerle kavuşacaktır. Turizm ile beraber artan ziyaretçi sayısı ile Bilecik ekonomisinde hareketlilik sağlanacaktır. Bir yol haritası olarak Bilecik'in turizm  güzelliklerinin envanterinin çıkarılması, bunların tanıtımın yapılması ve paydaşların gerekli alt yapının sağlanmasına yönelik eğitimler planlanacak ve yatırımcılar için bilgi aktarılacaktır.  

Son olarak dünyayı ilgilendiren bir konu olan iklim değişikliği, yeşil mutabakat, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve inovasyon gibi konularda paydaşlar bilgilendirilecek ve uygulamaya yönelik harekete geçirici strateji ve taktikler belirlenecektir. Bilecik olarak yeşil enerji ve yenilenebiilir enerji alanında öncü bir şehir olma  yolunda hızlı adımlar atılacaktır. Özellikle firmaların karbon ayak izleri en aza indirilerek yaşanabilir şehir imajı korunacak ve bu doğrultuda yatırımlar teşvik edilecektir.

Bilecik TSO başkanı olarak görevde olduğum sürece projelere destek vererek, işbirliklerini öne çıkararak, paydaşlarla karşılıklı etkileşim yaratan işbirlikleri oluşturarak ve şehrin mevcut yapısını iyileştirerek ilimizi daha da yaşanabilir hale getireceğimi taahhüt ederim.


 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç