Logo, doğrudan iletişim sağlaması açısından yalın olması seçilebilirlik ve lekeyi algılama veya çözümleme için yeterli ve önemlidir. 
 
Lekeye geometrik biçimsel olarak bakalırsa, öncelikli etki dairesel şekilden çıkan ve dört bir yanı gösteren oklardır. Okların göstergesi de, Bilecik ilinin dört bölgede sınırının olması, kuzey-güney ve doğu-batı eksininde özellikle ticaret ve sanayi yollarının üzerinde olmasını gösterir bir biçimdedir. Ayrıca oklar arasında bulunan ve yine dairesel şekilden çıkan şeritlerin oklar ile beraber bir çarka benzemesi sanayinin güçlü olduğu bir şehri ve buna ait bir “Ticaret ve Sanayi Odası”nın olduğunu simgeler niteliktedir. Genel olarak logotayp’ın görüntüsü dairesel bir görüntü olmakla birlikte bu görüntünün çözümü de kuruma evrensel nitelik yani Ülkemiz ve Dünya anlayışını kazandırmaktadır.
 
Logonun teknik açıdan uygulamasında herhangi bir problem görünmemekte ve logo eğer dişi olarak (kırmızı veya farklı renk zemin üzerinden beyaz renk) uygulanırsa teknik olarak bir problem oluşturmayacak biçimi bulunmaktadır. Ayrıca basım ve yayım teknik uygulamaları açısından bir problem çıkartmayacaktır.
 
Hatırlanabilirlik açısından ele alınırsa, konunun en başında yazıldığı gibi yalın bir biçimi bulunmasından dolayı algıda seçilebilirlik sağlandığı için, logoyu görenlerin bir daha görmeleri halinde, bu biçimin “Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası”na ait olacağının görsel hafızalarında oluşabileceği aşikardır.
 
Renk olarak “kırmızı” renk seçilmiştir, Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir. Ayrıca bu renk; fiziksel gücü ve önemi de simgeler. Kırmızı renk aktif insanların rengidir. Bu bağlamlarda logoya yüklediğimiz anlam büyüktür ve “Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası”nın karakterini bu şekilde sıralamak mümkündür.

 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç