“BİLECİK MERMERİ TASARIMLA BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ PLANLAMA TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

  • 14.04.2015
  • BilecikTSO

BİLECİK MERMERDE TASARIMLA ADINI DUYURACAK;

Bilecik, mermer sektöründe Türkiye ekonomisinde önemli yer tutmakta ve Bilecik mermerleri hem ulusal hem de uluslararası pazarda çok iyi tanınmaktadır. Bilecik'te süsleme ve yapı taşının kesilmesi, şekil verilmesi ve kullanılabilir hale getirilmesi adı altında mermer sektörü birinci derecede öne çıkan sektörler arasında yer almaktadır.

Bilecik’in ulusal ve bölgesel anlamda tanınırlığının ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunan BEBKA ile BİLECİK TSO arasında varılan görüş birliği nihayetinde, Bilecik’in en güçlü sektörleri arasında yer alan mermerciliği odak noktası olarak kullanarak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

Düzenlenecek bu etkinliğin planlanması amacı ile Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Osman Keleş yönetiminde, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Birim Başkanı Jülide Alan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul’un katılımı ile 10 Nisan 2015 tarihinde Bilecik TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda amaca yönelik yol haritası belirlenmiştir.

Düzenlenecek etkinlik kapsamında, Bilecik mermerinden farklı şehir mobilyaları tasarımlarını yapılması için bir tasarımcı ekibi kurulması hedeflenmektedir. Tasarım ekibi, Bilecik mermerini daha yakından tanıyabilmek amacı ile saha ziyaretleri ve detaylı analizler gerçekleştireceklerdir. Sonrasında, yetkin tasarımcılar koordinasyonunda, Tasarım ekipleri Bilecik mermerini kullanarak farklı şehir mobilyaları tasarlayacaklardır. Bu şehir mobilyalarının ise Bilecik’te farklı mekânlarda sergilenerek halkla bütünleşmesi hedeflenmektedir. Ayrıca yapılan tasarımların ulusal ve uluslararası fuar ve organizasyonlarda sergilenerek Bilecik’in tanıtımına katkıda bulunulması da hedefler arasındadır.

Tasarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, “Bilecik Mermer Zirvesi” adı ile ulusal çapta ses getirecek bir etkinlik düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu etkinlikte, doğal taş ve mermerin gelecekteki trendlerine ilişkin konuşmaların, çalıştay ve söyleşilerin yapılması planlanmaktadır. Aynı zamanda üretilen şehir mobilyası tasarımları, bu zirvede sergilenecektir. Bu etkinlikler ile Bilecik mermerinde tasarımın geliştirilmesi ile sektörün katma değerinin artırılmasına destek olunur iken Bilecik’in tanıtımına katkı sağlanması hedeflenmektedir.
 

  • “BİLECİK MERMERİ TASARIMLA BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ  PLANLAMA TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ
  • “BİLECİK MERMERİ TASARIMLA BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ  PLANLAMA TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç