II. Ticaret Sicil Uygulamaları Sempozyumu & Sicil Akademi Lansman toplantısı

• 13.02.2024
Ticaret Sicili Müdürlüklerinin uygulama birliğini sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği içerisinde yürütülen Sicil Akademi Projesi kapsamında düzenlenen II. Ticaret Sicil Uygulamaları Sempozyumu & Sicil Akademi Lansman toplantısı 10/11 Şubat 20224 tarihleri arasında Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile TOBB’da gerçekleştirildi. Toplantıya Odamız adına Ticaret Sicili Müdürü Nahit Menteşe ve Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya ile katılım sağladık.

II. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘II. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı kapanış oturumunda “Bir devlette en önemli kayıtların ticaret sicili, nüfus ve tapu sicilinde olduğunu vurgulayarak, katılımcılara ne kadar önemli bir iş yaptıklarını” ifade ederek 1995 yılından itibaren ticaret sicilini tutma görevinin kanunla ticaret odalarına verildiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, üyelerin odalar ile ilk temas kurdukları birimin ticaret sicili müdürlükleri olduğunu, ticaret sicil müdürlüğü çalışanlarının başarısının odanın başarısına yansıdığını’ söyledi.

Toplantının sonunda , Sicil Akademi’nin kuruluş çalışmaların yer alan ve bu çalışmalardaki başarısı nedeni ile; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından, Odamız Ticaret Sicil Müdürü Nahit Menteşe’ye plaket taktim edildi.

• II. Ticaret Sicil Uygulamaları Sempozyumu & Sicil Akademi Lansman toplantısı