• 27.10.2023
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün, Meclis Başkanı Şermin Kahraman, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Kadın- Genç Girişimci Kurulları Başkanları tarafından karşılandı.
Sayın, İnan ve beraberindeki heyetle karşılamanın ardından Meclis toplantı salonuna geçildi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün konuşmasında, Bilecik ekonomisi hakkında bilgi vererek bölgenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini detaylı olarak paylaştı.
Bilecik’in son yıllarda yatırımlarla çok büyüdüğünü, ilimizin gerek konumu gerekse gelişmekte olan ulaşım ağlarıyla ekonomik açıdan cazibe merkezi olduğunu, göç alan duruma geldiğine fakat bunun yanı sıra konut sıkıntısı çekildiğine, Şirin ilimiz farklı sektörlerden önemli firma ve kuruluşların yatırımlarını çekmiştir. Bilecik genelinde 8 adet Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğunu merkez ilçemizde 2 Organize Sanayi bölgesinin yer aldığını ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’ninde hizmete alınma çalışmaları ve arsa pay satışlarının tüm hızıyla devam ettiğini paylaşan Bilecik TSO Başkanı Mehmet Ergün, İlimizde uzun zamandır yapımı devam eden Bursa-Yenişehir-Bilecik arasındaki duble yolun biterek son düzenlemelerin yapıldığını ve ilimizin bu sayede lojistik açısından daha cazip bir hale geldiğine değinerek, Bilecik Ticaret ve Sanayi Yeni projelerinin olduğunu hayat geçebilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi ve destek talebinde bulundu. Ayrıca Sanayicilerimizin beklenti ve taleplerini ilgilendiren geniş içerikli dosya iletti.
Toplantının sonunda Bakan Yardımcısı İnan ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Mehmet Ergün, öncelikle kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkürlerini iletti.
Ziyaretin sonunda Başkan Ergün; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan’a el yapımı osmanlı kılıcı ve İlimiz kadın girişimci kooperatifleri tarafından üretimi gerçekleştirilen Coğrafi işaret aldığımız yöresel ürünlerden takdim etti.

• Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İnan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti