• 15.10.2021
Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize kazandırılan kanser tarama cihazı, Bilecik Sağlık il Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilecik İl Özel İdaresi yetkililerinin çalışmasıyla, İlgili Firmalarımız Arslan Alüminyum, Ayde Alüminyum, Bien Seramik’in değerli katkılarıyla Mobil hizmet vermek maksadıyla Meme Kanseri ve Rahim ağzı kanserinin teşhisinde önemli rol alacak kanser tarama aracı  ilimize kazandırıldı.
Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen programa;  Bilecik Valisi Dr. Kemal KIZILKAYA’nın teşrifleriyle, İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat DAMKACI, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü KESKİN, Arslan Alüminyum firma sahibi Mehmet ARSLAN, Ayde Alüminyum Firma Sahibi Doğan ZAİMOĞLU, Bien Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Nevrettin ŞENYAYLA, Sağlık Müdürlüğü yetkili ve personelleri katıldı. Konuşmaların ardından  kurdela kesilerek Mobil Kanser tarama cihazı hizmete sunuldu.
Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü KESKİN,  “Kanser tüm modern çalışmalara rağmen halk sağlığı sorunu olarak yerini korumaktadır. Erken tanı konulduğunda yüksek oranda tedavi edilebilir ve korunulan bir hastalıktır. Dolayısıyla sağlıklı kişilerin düzenli olarak muayene olması ve tarama yaptırması gereklidir.  Bu vesileyle hizmete sunulan Mobil Kanser tarama aracının İlimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Kurum yetkililerine ve firmalarımıza teşekkürlerimi sunar tüm  vatandaşlarımıza sağlıklı günler getirmesi dileklerimle hastalara şifa olmasını yüce Allah’tan dilerim.” dedi.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Mobil kanser tarama aracının ilimize kazandırılması katkılarından dolayı, Öncelikle Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’ya  ve hemşehrimiz Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil ELDEMİR’e, Bir önceki Valimiz Sayın Bilal ŞENTÜRK ve yeni Valimiz Dr. Kemal KIZILKAYA’ya , Milletvekili Sayın Selim YAĞCI’ya projenin her safhasında yer alan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şükrü KESKİN’e, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Osman YILMAZ’a, İlimiz Sağlık Müdürü    Dr. Ferhat DAMKACI’ya projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen, Arslan Alüminyum firma sahibi Sayın Mehmet ARSLAN  ve  Ayde Alüminyum Firma Sahibi Sayın Doğan ZAİMOĞLU ile Bien Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nevrettin ŞENYAYLA’ya, Bilecik 2.OSB, Bozüyük OSB, Osmaneli OSB, Pazaryeri OSB yönetim kurullarına teşekkürlerimizi sunarız.
  • Mobil hizmet vermek maksadıyla Meme Kanseri ve Rahim ağzı kanserinin teşhisinde önemli rol alacak kanser tarama aracı  ilimize kazandırıldı.