BİLECİK TSO 3+1 EĞİTİM MODELİ PROTOKOLÜ İMZALADI

  • 31.07.2017
  • BilecikTSO

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Bilecik Belediyesi ve Osmaneli Belediyesi arasında imzalanan 3+1 protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan başarılı öğrenciler kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlayacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen 3+1 imza törenine Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Aynur, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurgül Özbay, ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kamu, Sanayi İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan , Bilecik TSO Genel Sekreteri Özgür Erdem katıldı.

 

Bilecik Şeyh Edebali Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş yaptığı açıklamada, protokol ile üniversite, şehir ve öğrencinin birlikte kazanacağını belirterek, ”Öncelikle üniversitemizin sanayi ve diğer kamu kuruluşlarıyla ortak iş birliğimiz adına düzenlediğimiz önemli bir protokol. Her ne kadar bu protokolün imza töreni bugün gerçekleştirse de bunun çalışmaları yaklaşık bir yıl öncesine kadar dayanıyor. Üniversitemizde kamu, sanayi iş birliği koordinatörümüz Harun Bey’in öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar ve yine rektör yardımcımız Nurgül Hanımın rehberliğinde devam etti. Bugün son şeklini aldı. Bu protokolümüzün amacı üniversitemizde ki iki yıllık birimlerimizde okuyan öğrencilerimizin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde onların ürettiklerinden, öğrencilerimizin onlara katkıları sanayinin üniversitemize olan katkılarını pekiştirmek anlamıyla yapılacak bir protokol bu. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve diğer sanayi kuruluşlarımıza beraber sürekli görüşmekteyiz. Özellikle sanayimizin ara eleman eksikliği noktasının olduğunu biliyoruz. İnşallah bu protokolle uygulamaya geçtiğinde ihtiyaçlar giderilecek. Sanayi ve üniversite iş biriliği için çok önemli bir adım. Herkese katkısı olmasını temenni ediyorum. Meslek Yüksel Okulundan başarılı öğrencileri dahil olacak çünkü bir not barajı koyduk. Bir dönemlik uygulamayı sanayinin yanında geçireceği için bizim amacımız; öğrenci mezun olduktan sonra da Bilecik’te kalsın. Dışarıdan gelen nitelikli elemanları şehrimizde tutabilirsek bu bizim için çok daha önemli olacak. Bu protokolle Bilecik kazanacak.”dedi.

 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş konuşmasında , “İmzalanan bu protokolle iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uygulamada iş becerisine sahip vasıflı personeller yetiştirilerek nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması 3+1 eğitim modelinin temel amacıdır. İmzaladığımız protokolün ilimize, Üniversitemize, Sanayicimize tüm Özel ve Kamu kuruluşlarına hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

 

 

  • BİLECİK TSO 3+1 EĞİTİM MODELİ PROTOKOLÜ İMZALADI
  • BİLECİK TSO 3+1 EĞİTİM MODELİ PROTOKOLÜ İMZALADI
  • BİLECİK TSO 3+1 EĞİTİM MODELİ PROTOKOLÜ İMZALADI
  • BİLECİK TSO 3+1 EĞİTİM MODELİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç