15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK ‘GÜNÜ

• 18.07.2017

Bilecik'te, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbete, Valimiz Tahir Büyükkakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Mustafa Kemal Özgün, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, TSO yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Nöbet sırasında özellikle çocuklar ve kadınlar, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre sahnede marşlar söyledi. Nöbette, şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş: Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye’nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye." dedi .

• 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK ‘GÜNÜ