15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK ANITI’NIN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

• 18.07.2017

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı''nın açılışı yapıldı.

Valimiz Tahir Büyükkakın, Bahçelievler Mahallesi'ndeki açılışta, Türkiye'nin 1 yıl önce hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, tarihin benzer dönemlerinde milletin fedakar evlatları ne yaptıysa, geçen sene bugün fedakar evlatların ve bacıların yine aynı şeyi yaptığını söyledi.

Gözlerini kırpmadan ve canlarını esirgemeden, tankların ve silahların üzerine yürüdüklerini ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Tam 249 evladımız şehit edildi. Bin 391 evladımız gazi oldu. Ama dönmeyi hiç düşünmediler. Çünkü yola çıkarken şehit olmayı göze almışlardı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi evladını askere gönderirken başına kına yakan analarımız, evlatlarıyla helalleştiler ve bu hain saldırı dursun diye evlatlarını şehit olmaya gönderdiler. Bize düşen şehitlerimizin ve gazilerimizin anısını yaşatmak. Şunu bilsinler ki; bu millete diz çöktüremeyecekler. Bu bayrak dalgalanmaya devam edecek. Ne zaman üzerimize gelirlerse gelsinler her zaman karşılarında durmayı bileceğiz. Bu memleketi böldürmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz olmak üzere özellikle 15 Temmuz şehitlerimizi, rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Gazi kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun.

Kur'an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Necati Akkuş'un duasının ardından Vali Büyükkakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kamil Kaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, TSO Meclis Üyeleri, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla anıtın açılışı yapılarak, fidan dikimi gerçekleştirildi.

• 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK ANITI’NIN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI