Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması EOA Görüş

  • 28.12.2015
  • BilecikTSO

    TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, Türkiye ile Japonya arasındaki Ekonomik Ortaklık Anlaşması (EOA) müzakerelerine başlandığının 7 Ocak 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yaptığı ortak basın açıklama ile ilan edildiği belirtilmektedir.
    İki ülke arasında bugüne kadar 1-2 Aralık 2014,13-17 Nisan ve 7-10 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere üç tur müzakere yapıldığı, dördüncü tur müzakerelerin ise 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara'da yapılmasının öngörüldüğü ifade edilmektedir. Taraflar arasında akdedilecek bir EOA'nın, ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi ile yatırım ve işbirliği imkanlarının zenginleştirilmesinin yanı sıra, ülkemiz aleyhine seyreden ikili ticaretin daha dengeli bir yapıya kavuşturularak artırılmasına hizmet etmesinin beklendiği belirtilmektedir.
   Türkiye ile Japonya arasında müzakereleri devam eden Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile ilgili olarak varsa görüşlerinizin en geç 01 Ocak 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamız (Fax: 02282160013 E-posta: bilecik@bileciktso.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.
 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç