SAYISAL TAKOGRAF KARTLARINIZI YENİLEMEYİ UNUTMAYINIZ

  • 14.12.2015
  • BilecikTSO

 

SAYISAL TAKOGRAF KARTLARINIZI

YENİLEMEYİ UNUTMAYINIZ

 

Sayın Üyemiz,

01.01.2011 tarihi itibariyle ülkemizde yurt dışı taşımacılıkta zorunlu hale gelen sayısal takograf kartlarının ilk 5 yıllık yenileme süresi tamamlanmış bulunmaktadır.

Sayısal takograf kartlarının yenileme işlemlerinin yapılabilmesi için;

Kartın alındığı tarihten itibaren kullanım süresinin dolmasına en geç 15 gün kalana kadar yenileme işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmekte olup, 45 gün kala yenileme işlemi yapılmaya başlanabilecektir.

Ancak kartın geçerlilik süresinin dolmasına  15 günden az süre kalması durumunda; sürücüler bu kez “yenileme” değil “yeni kart” başvurusu gerçekleştirebileceklerdir.

Yenileme başvuruları, ilk başvuruda olduğu gibi internet üzerinden (https://staum.tobb.org.tr/PinacaWeb/) gerçekleştirilecek olup;

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın  06.06.2014 tarihli ve 2014/KDGM-05/ST sayılı genelgesi hükümlerince yeni  başvuruda alınan başvuru evrakları aynı şekilde talep edilecektir.

Yenileme başvurularını,  ilk başvuru yapılan Odadan gerçekleştirilmesi zorunlu olmayıp, sürücüler diledikleri yetkili Odadan yenileme başvuru sürecini tamamlayabileceklerdir.

Yenileme işlemi gerçekleştirilirken sürücülerin eski kartlarını iade zorunluluğu bulunmamaktadır. 

    Bilgilerinize sunarız.

        Saygılarımızla,

 

                                                                          BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • SAYISAL TAKOGRAF KARTLARINIZI YENİLEMEYİ UNUTMAYINIZ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç