Sayısal Takograf Kartlarının Yenileme Başvuruları

  • 11.12.2015
  • BilecikTSO

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; TOBB ile Odanız arasında imzalanan protokol gereğince sayısal takograf (ST) sistemi başvuru işlemleri tarafınızca gerçekleştirilmektedir. 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle ülkemizde yurt dışı taşımacılıkta zorunlu hale gelen uygulamada, ilk beş yıllık süre tamamlanmış olup; kart yenileme taleplerinin artarak devam etmesi beklenmektedir.

         ST kartlarının yenileme işlemlerinin yapılabilmesini teminen, ilk başvurular esnasında Odanızca staumoda.tobb.org.tr internet adresinden yürütülmesi gereken "kart teslimi" işlemlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. İşlem basamakları tamamlanmayan sürücüler yenileme başvurularını gerçekleştiremeyecek olup, bu bütün paydaşlar açısından sorunlara neden olabilecektir.

        ST kartının alındığı tarihten itibaren kullanım süresinin dolmasına en geç 15 gün kalana kadar yenileme başvurularının gerçekleştirilmiş olması gerekmekte olup; 45 n kala yenileme işlemi yapılmaya başlanabilecektir.        

 

         Ancak, kartın geçerlilik süresinın dolmasına 15 günden az kaldığı taktirde bu sürücüler "yenileme" değil "yeni" kart başvurusu gerçekleştirecektir.

       Yenileme başvuruları, ilk başvuruda olduğu gibi internet üzerinden gerçekleştirilecek olup;

         •      Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 06.06.2014 tarihli ve 2014IKDGM - 05/ST

sayılı Genelgesi hükümlerince yeni başvuruda alınan başvuru evrakları aynı şekilde talep
edilecektir.

      Yenileme ücretleri de aynı şekilde (sürücü kartları için 100,-TL) Türkiye Vakıflar Bankasının

herhangi bir şubesinden veya internet bankacılığı ile ödenecektir.

      Yenileme başvuruları, ilk başvuru yapılan Odadan gerçekleştirilmek zorunda değildir. Sürücüler istedikleri Odadan yenileme başvuru sürecini tamamlayabileceklerdir.

        Yenileme işlemi gerçekleştirilirken sürücülerin eski kartlarını iade etme zorunluluğu yoktur.

      Başvuru sahiplerinin eksik işlemlerinin kontrolü ve yaşanan sorunları 444 95 59 numaralı çağrı Merkezi üzenden çözümlenecektir.

 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç