MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BAŞVURU TALEPLERİ ODAMIZ TARAFINDAN ALINMAYA BAŞLANDI

  • 23.11.2015
  • BilecikTSO

 

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

BAŞVURU TALEPLERİ ODAMIZ TARAFINDAN

ALINMAYA BAŞLANDI

 

Değerli Üyemiz;

25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” yayımlanmış olup, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerden olan, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler tebliğin yayımlandığı tarihten sonra on iki ay sonra (25 Mayıs 2016 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaklardır.

Bu konudaki denetimler iş müfettişlerince yapılacak olup, tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren ve işveren vekillerine her bir çalışan için 500,00 TL (BeşyüzTL) idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışanlarına bu belgeyi alan/aldıran firmalar ise; 01.03.2011 ile 31.12.2015 tarihleri arasında mesleki yeterlik belgesini alması durumunda on iki ay süreyle, firma yeni bir elemanı alırken MYK belgeli olarak işe alması durumunda 48 Ay süreyle belirlenen prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır.

Ayrıca kişilerin sınavda başarılı olması koşuluyla; 31.12.2017 tarihine kadar belge+sınav ücretinin tamamı, 01.01.2018 – 31.12.2019 tarihleri arasında ise belge + sınav ücretinin yarısı İŞKUR kanalıyla devlet tarafından karşılanacaktır.

Odamız tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Semineri sonrasında Siz değerli üyelerimizden 40 Meslek Grubu için Mesleki Yeterlilik Belgesi alımı konusunda yardımcı olunması talepleri üzerine; İlimizde faaliyette bulunan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli 40 Meslek Grubu için Meslek Yeterlilik Belgesinin Odamızda, İşletmelerimizde veya İlimizde uygun görülen eğitim sınıflarında düzenlenecek sınavlar neticesine göre alınması amacıyla talep toplanmasına başlanmıştır.

Ek’te listesi verilen Tehlikeli ve Çok Tehlikeli 40 Meslek Grubu için Mesleki Yeterlilik Belgesinin alınması konusunda Odamızdan destek talep eden üyelerimizin ek’te yer alan Talep formunu doldurarak Odamız ile irtibata geçmesi önemle rica olunur. 

Saygılarımızla.

 

                                                                            BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI      

 

Talep Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli 40 Meslek Grubu listesine ulaşmak için tıklayınız.

Detaylı Bilgi için;

0 228 216 00 11 – 12, 0 228 216 04 94 (104) /  D. Gürkan AKYOL

  

  • MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BAŞVURU TALEPLERİ ODAMIZ TARAFINDAN  ALINMAYA BAŞLANDI

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç