Tehlikeli Mal Taşımacılığı

  • 28.07.2015
  • BilecikTSO

    TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Bilindiği üzere, ülkemizin 30/11/2005 tarih ve 5434 Sayılı Kanun ile taraf olduğu "Tehlikeli Malların Karayoluyla Uluslararası Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) çerçevesinde yürürlüğe giren 24110/2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak tehlikeli malların taşınması gerekmektedir. Ayrıca, Türkiye-AB Mali İşbirliği çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Polonya-Litvanya ortaklığı ile yürütülmekte olan "Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek" isimli Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi 27.05.2014 tarihinde başlatılarak faaliyetleri devam etmektedir.
    Projenin "Karayolu Mal Taşımacılığının İzlenmesi, Kontrolü ve Uygulanması Modelinin Detaylandırılması" başlıklı bileşeni kapsamında tehlikeli mal taşımacılığında kullanılan araçlar, taşıma birimleri ve ambalaj testleri, periyodik muayeneleri onayları ve sertifikalandırılmalarıyla ilgili konuların görüşüleceği bir toplantı ilgili bakanlık nezdinde gerçekleşecektir.
    Toplantıda gündeme alınmak üzere anılan konularda, firmaların yaşadığı sorun ve tecrübelerle ilgili görüş ve önerilerinizin 4 Ağustos 2015 tarihine kadar 02282160013 nolu faksa ve e-posta ile bilecik@bileciktso.org.tr adresine iletilmesi önemle rica olunur.
 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç