ADR Mevzuat Bilgi Toplantısı

  • 20.05.2015
  • BilecikTSO

    TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Ülkemizin 30/11/2005 tarih ve 5434 Sayılı Kanun ile taraf olduğu "Tehlikeli Malların Karayoluyla Uluslararası Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) çerçevesinde yürürlüğe giren 24110/2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Tehlikeli
    Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak tehlikeli malların taşınması gerekmektedir.
    Yönetmelik kapsamında tehlikeli maddeleri gönderenlerin, alıcıların, dolduranların, yükleyenlerin, boşaltanların, paketleyenlerin, taşımacıların ve tehlikeli maddeleri taşıyan her türlü taşıt sürücüleri veya operatörlerinin hak, sorumluluk, yükümlülük ve çalışma koşullarına ilişkin usul ve esaslarbelirlenmiştir.
    Belirtilen yönetmelik hükümleri ve bağlantılı diğer mevzuat ilgili firmalara birçok yeni yükümlülükler getirmektedir. Bu yükümlülüklerin yanı sıra mevzuatın uygulamasında da sektörde
bilgi eksikliği olduğu" tespit edilmiş ve bu ihtiyaç Birliğimizce daha önceki düzenlenen bilgilendirme eğitimleri sırasında ortaya çıkmıştır.
    Muhtemel idari yaptırımların önüne geçmek amacıyla, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınması, depolanması, ambalajlanması vs. ilgili ulusal mevzuat hakkında bilgilendirme ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması amacıyla UDHB Tehlikeli Mal ve Kombine     Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla 21 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul TOBB Hizmet Binasında 9:30 - 17:00 saatleri arasında bir toplantı düzenlenmesi planlanmaktadır. Katılım azami 100 kişi ile sınırlı olmakla birlikte katılım listesi başvuru öncelik sırasına göre belirlenecektir.
    Toplantıya katılmak isteyenlerin isim, unvan, kurum/şirket ve iletişim (telefon ve e-posta) bilgilerinin Odamıza yazılı olarak iletilmesi gerekmektedir.
 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç