Yeşil Mutabakat Eğitimi Ve Karbon Ayak İzi Ölçüm Danışmanlığı Projesi

• 29.04.2024
Sayın Üyemiz;

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak BEBKA teknik destek programı kapsamında onaylanan  “ Yeşil Mutabakat Eğitimi Ve Karbon Ayak İzi Ölçüm Danışmanlığı” projemiz 09.05.2024-10.05.2024 tarihlerinde Yeşil Mutabakat Eğitimi ile başlayacak, Eğitim programına katılan üye firmalar arasından seçilecek firmalara “Karbon Ayak İzi Ölçüm Danışmanlığı” yapılacaktır.

EĞİTİM BİLGİLERİ
Tarih: 09-10 Mayıs 2024
Saat: 10.00-17.00
Ana Başlıklar;
Yeşil Mutabakatın Temel İlkeleri, Sürdürülebilirlik Stratejileri, Enerji
Verimliliği ve Karbon Azaltımı, Yeşil Teknolojilerin Benimsenmesi, İşletme Uyum
Stratejileri

Alt Başlıklar;
  • Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve AB Yeşil Mutabakatı
  • Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Getirecekleri
  • Karbon Gümrüğü = SKDM ve Emisyon Ticaret Sistemi
  • Türkiye İklim Değişikliği Kanunu Taslağında Sanayi Sektörünü İlgilendiren Maddeler
  • Karbon Ayak İzi Hesaplamasının Firmalara Getirisi
  • Karbon Ayak İzi Veri Toplama Yöntemleri ve Önemi
  • Karbon Ayak İzi Hesaplamaları İçin Metrik Veri Tabanlı Kurumsal Hafızanın Önemi
  • Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları Çerçevesinde Neler Hesaba Katılmaktadır?
  • Kurumsal Karbon Ayak İzi Nedir?
  • Ürün Yaşam Döngüsü ve Ürün Karbon Ayak İzi Analizi Nedir?
  • Kurumsal ve Ürün Karbon Ayak İzi Hesaplamalarının Gereklikleri ve Kazanımları Nelerdir?
  • Kurumsal ve Ürün Karbon Ayak İzi İletişimi ve Karbon Gümrüğü Bildirimleri Nasıl Yapılır?
  • Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması İçin Öneriler Nelerdir?

•  Yeşil Mutabakat Eğitimi Ve Karbon Ayak İzi Ölçüm Danışmanlığı Projesi