Hijyen Eğitimi

• 12.06.2014

Bilecik Valiliğinden Odamıza gelen yazıda; Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin Geçici 1 in i maddesine göre hijyen eğitimlerinin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihten sonra, yönetmelik kapsamındaki işyerlerinde eğitim aldığına dair belgesi olma an kişiler çalıştırılamayacak olup, yapılan denetimler sonrasında cezai müeyyide uygulanması gündeme gelecektir.

Yönetmelik kapsamına giren;

a)    Gıda üretim ve perakende iş yerleri.

b)   İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.

c)    Kaplıca, hamam, sauna, berber kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve

güzellik salonları ve benzeri yerler.

ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.

d) Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

İçerisinde kalan işyerlerinde çalışan kişiler, hijyen eğitimi almak zorundadır.

İşyeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak
çalıştırılmasında birinci derecede sorumlu olduğu, bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve
işletenleri de bu eğitimi almaya mecbur olduğu ve hijyen eğitimi belgesine sahip olmayan kişilerin
işyerinde çalıştırılamayacağı bildirilmektedir.Bilginize.