Hijyen Eğitimi Yönetmeliği

• 12.06.2014

İl Gıda Tarım Müdürlüğünden Odamıza gelen yazıda;Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin kapsamında yer alan “Gıda Üretim ve Perakende İş Yerlerininyönetmelik konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir. Yönetmeliğin geçici birinci maddesi gereğince; Yönetmelik kapsamında bulunan gıda üretim ve perakende iş yerlerinin sahipleri ve işletenleri, Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içinde çalışanları Yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlüdürler.

Yönetmeliğin II ‘inci maddesi çerçevesinde 05 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak
denetimlerde “hijyen eğitimi belgesi” almamış olanlar hakkında 1593 sayılı Umumi
Hıfzısıhha Kanunu’nun 282inci maddesine göre işlem yapılacaktır. Bilginize.