ÇED Görüşü

• 12.06.2014

Bilecik Valiliğinden Odamıza gelen yazıda; TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP)” projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Özel Formatına göre hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında ÇED Yönetmeliği” nin 11. Maddesi (3)
bendine göre incelendiği ve uygun bulunduğu bildirilmektedir.

Bilindiği üzere: 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici ı. Maddesi
kapsamında ÇED Yönetmeliği’ nin 11. Maddesi, (3). Fıkrası Proje ile ilgili inceleme
değerlendirme sürecinin başladığı ve ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığı Bakanlık ve
V
alilik tarafından anons. askıda ilan, internet gibi uygun araçlarla halka duyurulur ... ve (4).
fıkrası “ÇED Raporunu incelemek isteyenler. duyuru tarihinden itibaren rapor nihai edilene
kadar raporu inceleyerek proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Valiliğe
bildirilen şler Bakanlığa iletilir. Bu şler komisyon tarafından dikkate anır ve
Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlar tarafından ÇED Raporuna yansıtılır ... Hükümleri
yer almaktadır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek ve proje hakkında görüş sunmak istevenler Bakanlığa veya Müdürlüğebaşvurmaları gerekmektedir.