İHRACATÇI KOBİ’LERE YÜZDE 2,75 FAİZ ORANINDAN BAŞLAYAN KREDİ DESTEĞİ

  • 20.06.2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Halkbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF)  16.06.2014 tarihinde “Hedef Üreten Türkiye Üreten Kobi, KOBİ İhracat Seferberliği” Protokolü’ne imza attı.”Üreten Türkiye Üreten KOBİ”hedefiyle imzalanan protokol kapsamında ihracatçılara sağlanan finansman  olanaklarının artırılması planlanıyor.  

                                                                                                                      

Halkbank’ın kendi kaynaklarından veya uluslararası finans kuruluşlarından sağladığı kaynaklardan kullandıracağı kredilerle TİM çatısı altındaki ihracatçı birlikleri üyelerinin, ihracat taahhütlü TL ve yabancı para cinsinden nakdi ve gayri nakdi kredi ihtiyaçları avantajlı faiz oranlan ile karşılanacağı bildirilmektedir.

 

Kurdaki dalgalanmalara karşı koruma özelliği de olan kredi ürünlerini kullanan KOBİ’ler bankacılık ürün ve hizmetlerinden de  indirimli olarak yararlanacaktır. Protokol kapsamında kur riskinin yönetilmesi amaçlı ürünler ihracatçı KOBİ’lere en uygun koşullarda sunulacak olup bu sayede KOBİ’ler döviz üzerinden alacak veya borçalrını değişken ve riskli piyasa ortamında güvenceye alacak ve kur riskinden korunacak. Bu ürünler sayesinde ihracatçı müşterilerin döviz satım, ithalatçı müşterilerin ise döviz alım işlemini gelecek bir vade için gerçekleştirerek maliyetlerin sabitlendiği belirtildi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi üyesi ihracatçılara uygun maliyetli TL/YP işletme kredisi ile USD/EUR döviz kredisinin % 2,75 faiz oranından başlayan oranlarla kullandırılacağı, Faiz indirimli kredilerin yanında faize duyarlı KOBİ’1er için de sıfır faizli kredi imkanı sunulacağı belirtilmekte olup, ayrıca Protokol kapsamında KOBİ’lere KGF tarafından teminat desteği de verileceği ifade edilmektedir.

 

 Tüm üyelerimizin bilgilerine  sunulur.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç