EXİMBANK REESKONT TL Kredilerindeki Düzenlemeler

• 01.09.2014

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda ; Türk Eximbank’ tan alınan örneği ekli duyuruda, İhracat Reeskont Kredisi kapsamında 11 milyar dolar tutarında tahsis edilen reeskont kredisi limiti imkanı ile faiz indirimine ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Duyuruda ayrıca, Reeskont Kredisi Uygulama Esaslarına ve programın işleyişine yönelik
Sıkça Sorulan Sorulara www.eximbank.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ / İHRACATÇI BİRLİKLERİ /
TÜM BANKALAR/ DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ / TÜM FİRMALAR

REESKONT TÜRK LİRASI KREDİLERİNDE FAİZE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) “ihracat Reeskont
Kredisi Uygulama Talimatı” kapsamında Bankamıza tahsis etmiş olduğu 11 milyar ABD
Doları” tutarındaki reeskont limiti dahilinde ihracatçılarımıza Reeskont Kredisi kullanma
imkanı sağlanmıştır.

TCMB tarafından döviz cinsinden sunulan reeskont kaynağı, kur riski Bankamızca
yönetilmek suretiyle Türk Lirası olarak da kullandırılmaktadır. Reeskont TL Kredilerinde
sağlanan bu desteğin süreklilik kazanmasını teminen sigortalı firmaların faydalandığı faiz
indirimi uygulaması 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılacaktır.

Yeni düzenlemenin ilgili şube ve birimleriniz aracılığı ile üyelerinize / müşterilerinize duyurulması ve kredi başvurularının Türk Eximbank Genel Müdürlüğü ile Ankara Bölge Müdürlüğü ve İzmir Şubesi’ne yapılması konusunda bilgilendirilmesi için gereğini dikkatinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Reeskont Kredisi Uygu/ama Esaslarına ve programın işleyişine yönelik Sıkça Sorulan
Sorulara www.eximbank.gov.tr adresinden ulaşılabilir
.