İran ile İlgili 2231 Sayılı BMGK Kararının Uygulanması

• 13.10.2017

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, 2231 (2015) sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının uygulanması amacıyla görevlendirilen Kolaylaştırıcının, BM nezdindeki Daimi Temsilciliğimize ilettiği Notaya atfen, anılan kararın B Eki'nin 2. Paragrafı uyarınca, İran'a tedariki, satışı ve/veya transferi BMGK'nm onayıyla gerçekleştirilmesi mümkün olan madde, malzeme, teçhizat, ürün ve teknoloji listesinin 1 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla güncellendiği, bu çerçevede "INFCIRC/254/REv.12/Part 1" listesinin yerine "INFCIRC/254/Rev.l3/Part 1" listesinin, "INFCIRC/254/Rev.9/Part 2" listesinin yerine ise "INFCIRC/254/Rev.10/Part 2" listesinin geçerli olacağı ve listeler dahil satın alma/tedarik kanalıyla ilgili bilgilere https://www.un.org/en/sc/2231/restrictions-nuclear.shtml internet adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.

• İran ile İlgili 2231 Sayılı BMGK Kararının Uygulanması