BOBİ FRS Tanıtım Toplantısı

  • 02.10.2017
  • BilecikTSO

T.C. Kamu Gözetimi Kurumundan Odamıza gelen yazıda; Kurumun asli işlevi finansal raporlama ve bağımsız denetim alanını düzenleyerek bağımsız denetim alanında etkin bir kamu gözetimi yapmak suretiyle bağımsız denetimin kalitesini artırmak ve doğru, güvenilir ve karşılaştırılabilir finansal bilginin sunumunu sağlayarak yatırımcıların çıkarlarını ve kamu yararını korumaktır.
Bu doğrultuda, bağımsız denetime tabi olup, TFRS uygulamayan işletmelerin uygulayacağı; gerçeğe uygun, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir finansal bilgi sunumunu amaçlayan bir finansal raporlama standardı olan "Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı" (BOBİ FRS) 29 Temmuz 2017 tarihli ve 30138 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.
01/01/2018 tarihi ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde uygulanacak olan BOBİ FRS'yi genel olarak KAYİK'ler dışındaki bağımsız denetime tabi Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin uygulaması gerekmektedir. Bu açıdan, 2018 sonrası hesap dönemlerine ilişkin finansal tabloların hazırlanmasında uygulanacak olan BOBİ FRS hakkında bilgi edinilmesi şirketler açısından önem taşımaktadır.
BOBİ FRS'nin tanıtımı, içeriği hakkında paydaşlarımızın bilgilendirilmesi ve mevcut düzenlemelerden farklarının ortaya konulması amaçlarıyla Kurumumuz tarafından 11 Ekim 2017 tarihinde Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası konferans salonunda Adres: Bahçelievler Mh. 9.Cadde Mali Müşavirler Sokağı No:4 Serdivan / SAKARYA BOBİ FRS tanıtım toplantısı düzenlenecektir. Ayrıca, BOBİ FRS Tanıtım Toplantısı için hazırlanan afiş ve açıklamalar Kurumun internet sitesinde yer alacaktır.

 

  • BOBİ FRS Tanıtım Toplantısı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç