Maden Atıkları Yönetmeliği

• 02.08.2017

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Maden atıklarının yönetiminde kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ve ülke genelinde etkin bir yönetim modelinin oluşturulması amacıyla, 2006/21/EC sayılı AB Maden Atıkları Direktifi ile uyumlu olarak hazırlanan ve 15 Temmuz 2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15 Temmuz 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.
Bu tarihten itibaren maden atıklarının yönetimine ilişkin iş ve işlemlerin, sözkonusuYönetmelik ve maden atıklarının yönetimi hususunda bahse konu Bakanlık tarafından çıkarılacak alt mevzuat hükümleri doğrultusunda tesis edileceği belirtilmektedir.

• Maden Atıkları Yönetmeliği