Tarife Kontenjanı

  • 16.08.2016
  • BilecikTSO

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, Gümrük Birliği kapsamında AB ve Türkiye'de üretimi olmayan veya yetersiz olan hammadde veya yan mamul niteliğindeki sanayi ürünlerinin gümrük vergilerinin üretici firmalardan gelen talepler çerçevesinde sıfırlanabildiği veya bu ürünler için belli 'bir miktarda tarife kontenjanı açılabildiği, askıya alma sistemi kapsamındaki başvuruların AB ülkeleri ile Ülkemiz arasında gerçekleştirilen ortak müzakerelerle neticelendirildiği belirtilmektedir.
Bu çerçevede, Sanayicimiz tarafından kullanılan ve AB ve Türkiye' de yeterli üretimi olmayan hammadde veya yan mamul niteliğindeki eşya için tarife kontenjanı açılması ya da bu ürünlerin gümrük vergilerinin askıya alınmasına İlişkin başvuruların http://www.ekonomi.gov.tr/portal/url/bta adresinde yer alan talep formları ile birlikte en geç 15/08/2016 tarihine kadar Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne intikal ettirilmesi gerekmektedir.
 

  • Tarife Kontenjanı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç