2016-2017 Akademik Yılı Jean Monnet Bursu Başvuruları

• 22.03.2016

Bilecik Valiliğinden Odamıza gelen yazıda; Ülkemizin Avrupa Birliğine tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmış kişi sayısının arttırılması ve AB müktesebatının etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitesinin oluşturulması amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı 2016-2017 akademik yılı başvurularının başladığı bildirilmiştir.
Bu çerçevede 2016-2017 Akademik yılında 170 kişinin yararlanabileceği Jean Monnet
Bursundan kamu sektörüne %50, Üniversitelere %30, özel sektöre ise %10 oranında kontenjan ayrılmıştır. Son başvuru tarihi 4 Nisan 2016 olan Jean Monnet Bursunun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Bursu Programı (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitesinde yer almaktadır.

• 2016-2017 Akademik Yılı Jean Monnet Bursu Başvuruları