OECD Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Sektörü Taslak Özdenetim Rehberi

  • 18.03.2016
  • BilecikTSO

TOBB tarafından Odamıza gelen yazıda; Ekonomi Bakanlığından alınan ilgi kayıtlı yazıda, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinden alınan bir yazıya atfen bir örneği ekte sunulan, OECD tarafından hazırlanmış olan "Tekstil, Konfeksiyon ve Ayakkabı Sektöründe Sorumlu Tedarik Zincirleri Özdenetim Rehberi Taslağı" iletildiği belirtilmektedir. Yazıda devamla, Taslak Rehberin, tedarik zincirlerinde insan hakları, çalışan hakları ve çevre gibi risk taşıyan alanlardan doğabilecek olumsuz gelişmelerin tespiti, önlenmesi ve etkilerinin azaltılmasında girişimcilere yardımcı olmasının amaçlandığı ve söz konusu sektörlerde doğrudan faaliyet gösteren veya tedarik zincirlerine çeşitli aşamalarda dahil olan tüm firmaların gönüllülük esasında Rehberin kullanıcısı olmasının beklendiği belirtilmektedir.

 

Diğer taraftan, bahse konu yazıda, Taslak Rehber üzerinde OECD tarafından kamuoyuna açık danışmalar başlatıldığı ifade edilerek Taslak Rehberin ülkemiz ekonomik çıkarları ve gerçekliklerini en iyi yansıtacak şekilde değerlendirilerek olabilecek görüşlerin Daimi Temsilciliğe bildirilmesinin talep edildiği ifade edilmektedir.

 

Bu kapsamda konu ile var ise görüşlerinizi Odamız bilecik@bileciktso.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

  • OECD Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Sektörü Taslak Özdenetim Rehberi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç