BİLECİK TSO VE BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İŞBİRLİĞİNDE KADINLAR GÜNÜ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

  • 09.03.2015
  • BilecikTSO


    
     Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 06 Mart 2015 Cuma günü Bilecik TSO Konferans salonunda seminer düzenlendi.

     Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Uzmanı Nuran ÖZSÖZ tarafından verilen seminere, Bilecik Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYİR’ın eşi Sayın Münevver NAYİR, Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Bilecik ve Bozüyük TSO Üyeleri ve diğer misafirler katıldı.

     Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya ESEL, “Kadın Girişimciler Kurulları; içinde girişimcilik ruhu olan, kendini geliştirmeye açık, girişimci olmak isteyen kadınları iş hayatına çekmek, onlara eğitim ve seminerler düzenleyerek bilgilerini arttırmak, rol model olmak ve açtıkları işlerin sürekliliğini sağlamak amacıyla Türkiye Odalar Borsalar Birliği bünyesinde 81 ilde kuruldu. Ocak ayında yapılan seçimlerimizden sonra 4’üncü dönem icra kurulu olarak ben ve arkadaşlarım yeni görev alırken ilk önce Bilecik kadını için ne yapabiliriz de araştırmaya başladık. İlimizdeki pek çok kurumdan ve bu kurumlarda çalışan bayanlardan destek istedik. Gördük ki Bilecik kadınının yüzde 74’ü iş hayatında değil. Maalesef bu rakam ilimiz ekonomisi için büyük bir kayıp. Kadınlar isterlerse yapamayacakları, başaramayacakları hiçbir şey yok. İnancınız sağlamsa ne yapıp, edip başarıyorsunuz. Benim tahsilim yok ne yapabilirim diye düşünmeyin. Hepimizin yapacağı şeyler mutlaka vardır” dedi.

     Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Uzmanı Nuran ÖZSÖZ, “Unutmayın hayata bir kez geliyorsunuz. Kadın olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın. Kadın isterse eğer başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kendimden örnek vereyim, ben ilkokula başladığım andan itibaren hep psikolog olacağım demiştim. Hep istedim, hep çalıştım ve gördüğünüz gibi azmimin elinden hiçbir şey kurtaramadı. Ve oldum. İşimi çok severek yapıyorum. Belki şehir şehir geziyorum yoruluyorum ama işimi gerçekten çok severek yapıyorum. En önemli şeylerden birisi de kendinize ben kimim diye sorun. Ve başarıya ulaşmak için sadece isteyin. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Türkiye’de 1921 yılında kutlandı. Tam anlamıyla kadınlar günü olarak da sayılmaz. Kadınlar günü emekçi kadınlar günü olarak kutlanıyor. Biz hepimiz bütün kadınlar emekçiyiz. Hiçbir kadın köle veya hizmetçi değildir” dedi.

           Etkinlik, Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun Konseri ve Bilecik Bezi Sergisiyle sona erdi.
 

  • BİLECİK TSO VE BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İŞBİRLİĞİNDE  KADINLAR GÜNÜ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
  • BİLECİK TSO VE BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İŞBİRLİĞİNDE  KADINLAR GÜNÜ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
  • BİLECİK TSO VE BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İŞBİRLİĞİNDE  KADINLAR GÜNÜ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
  • BİLECİK TSO VE BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İŞBİRLİĞİNDE  KADINLAR GÜNÜ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç