Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine Hijyen Eğitimi Verildi

• 06.06.2023
Odamız, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Fırıncılar Federasyonu işbirliği ile ilimizde hizmet veren unlu mamul üreten firmalara yönelik hijyen eğitimi düzenledi. Hijyen ve gıda güvenliği konularında bilgi ve farkındalığı artırmayı hedefleyen bu eğitim, unlu mamul üreten firmaların üretim süreçlerinde daha yüksek kalite standartlarına ulaşmaları amaçlanmaktadır.

Son yıllarda tüketicilerin hijyen ve gıda güvenliği konularına daha duyarlı hale gelmesiyle birlikte, işletmelerin de bu alanda daha hassas ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda müşteri memnuniyetini sağlamak için hijyen konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla bu eğitim düzenledi. Eğitim programı kapsamında, hijyenin önemi, temizlik kuralları ve sanitasyonun sağlanması gibi konular ele alındı. Ayrıca, işletmelerde hijyenik bir ortamın nasıl oluşturulabileceği, çalışanların hijyen konusunda bilinçlendirilmesi, temizlik malzemelerinin doğru kullanımı gibi konular da detaylı bir şekilde aktarıldı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet ERGÜN, Eğitim programıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Üyelerimizin rekabet güçlerini artırmak ve üretim süreçlerinde daha yüksek hijyen standartlarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla bu eğitim programını düzenledik. Tüketicilerin sağlığına ve gıda güvenliğine verdiğimiz önem doğrultusunda, üyelerimizin bilinçli bir şekilde üretim yapmalarını destekliyoruz" dedi.
İlimiz unlu mamul üreticilerine düzenlenen “Hijyen Eğitimine” verdikleri desteklerinden dolayı Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze ve Fırıncılar Federasyonuna teşekkür ederiz.
  • Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine Hijyen Eğitimi Verildi