BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI.

  • 27.07.2016
  • BilecikTSO

BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

27 Temmuz Salı günü Odamızda düzenlenen Olağan Meclis Toplantısı; Meclis Başkanımız Sayın Hakkı AYNUR tarafından Ülkemizin Birliği ve Demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsünü kınamak amacıyla okunan açılış konuşması ve 240 demokrasi şehidimizin saygıyla anılarak yararlılara Allah’tan şifa dilemek üzere bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

AÇILIŞ KONUŞMASI

Sayın Meclis, Sayın Oda Mensuplarımız,

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı mensubu bulunduğumuz TOBB tarafından 365 Oda ve Borsa 81 ilde bizimde içeriğine katıldığımız açıklamaları yapmışlardır.

Bizlerde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi mensupları olarak; Vatanın işgali veya silahlı terör örgütleriyle mücadele haricinde hiçbir silahlı mücadeleyi kabul etmediğimizi belirtiriz. Milli değerlerimize ve ülke çıkarlarımıza uymadığını düşündüğümüz fikirlerle de, silaha başvurmadıkları sürece, demokratik yollarla, yılmadan mücadele etmek zorundayız.

Bu düşüncelerle FETÖ’cü teröristlerin, tüm devlet kademelerinde ve özellikle TSK’da yıllardır uygulamaya soktuğu sızmayı sonuçlandırarak bir darbe ile Türkiye yönetimine el koymaya çalışmalarınızı kınıyoruz.

Siyasi irade ile halk ve emniyet güçlerinin önemli bir bölümünün, aynı anda ve aynı şekilde darbeye karşı çıkması sonucunda, bu girişimi başarısızlığa uğramıştır. Bu millet 173’ü sivil olmak üzere 240 şehit vermiştir. Ancak darbeye asla ve asla geçit vermeyeceğini de dünyaya göstermiştir.

Allahtan tüm şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Bilecik Ticaret Sanayi Odası Meclisinde görev yaptığımız her dönemde, ilimizde demokrasi ve birlikte hareket etme kültürünün yaşamasına gayret ettik. İnsanlar birey olarak her hangi bir siyasi partiye, gruba, mezhebe, etnik kökene v.b. ayırmadık, Her kesime eşit mesafede durmaya gayret ettik. Kimseyi yok saymadık veya itibarsızlaştırmaya çalışmadık.

Ne kadar iyi niyetli, fedakârca çalışmalar yapıyor gözükseler bile Devletimizin ve kanunlarımızın denetimi dışındaki tüm hareketlere; biraz daha mesafeli durmamız gerektiğini, hür aklımız, düşüncelerimiz ve özgür irademiz ile katkı veremediğimiz hiçbir organizasyonun parçası olmamamız gerektiğini bir kez daha anladık.

Bu noktada biz Bilecikli Tüccar ve Sanayicilere düşen en önemli görev çalışmak, bulunduğumuz bölgeden başlayan bir kalkınma hareketini ülkemiz katma değerine katmaktır. Buna engel olan olağanüstü koşulların bir an önce aşılacağını ve çalışma koşullarının daha da artarak iyileştirileceğini düşünmekteyiz. Yaşadığımız topraklara yakışır değer ve hizmetler üretmek zorundayız.

Üzerinde yaşadığımız topraklar dünyanın, herkesin sahip olmak istediği, dünyanın en önemli jeopolitik coğrafyasıdır. Topraklarımıza göz diken sömürgeci güçler hiç yılmadan, çeşitli isimler altında gizlendikleri, misyonerlik faaliyetleri ile ülkemizin değerlerini yok etmeğe, kurumlarını zayıflatmaya, itibarsızlaştırmaya ve insanlarını bölmeye uğraşmaktadırlar.

Bu sinsi planın en önemli hedefi de Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin idari ve hukuksal varlığıdır. Ayrıca bunun korunmasının en önemli unsurlarından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizdir.

Son gelişmeler göz önüne alındığında, eğitimin tamamen bazı grupların insiyatifine bırakılmadan Devlet takip ve kontrolünde yapılmasının önemi de ortaya çıkmıştır. Sınavlarda yaşanan kayırmaların, Bu yolla Devlet kademelerinin haksız işgalinin, kul hakkıyla çelişmesinin hiçbir ahlaki veya dini açıklaması olmaz. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın, sözünün ifade ettiği, insanın onurlu yaşamasının teminatının Devlet olduğu unutulmamalıdır.

Bu hassas günlerde, mensubu bulunduğumuz meclis üyelerimizin de odayı yıpratabilecek şahsi hareketlerden kaçınmaları gerekmektedir. Oda mevzuatı gereği basına genel beyanda bulunma yetkisi Yönetim Kurulu Başkanına aittir. Ancak en büyük karar organı olan meclisimizin de, faaliyetleri denetlemek ve internet sayfamız kanalıyla meclis toplantılarını yayınlamak suretiyle üyelerini bilgilendirme yetkisi vardır.

Bizler demokrasiye inanan insanlar olarak yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor. 15 Temmuz günü darbeye engel olmak için sokaklara dökülen halkımızın bu uğurda ölümü göze alarak, Devlet sevgilerini bir kez daha somutlaştırdıkları gün olarak tarihte yerini almıştır. 240 demokrasi Şehidimizi saygıyla anıyor, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyoruz. 

Saygılarımızla.

  • BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI  TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI.
  • BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI  TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI.
  • BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI  TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç