Dolandırıcılık Olayları

• 26.03.2015

Bilecik Valiliği Emniyet Müdürlüğünden Odamıza gelen yazıda; Son zamanlarda üst düzey bürokratlarımızın veya sivil toplum örgütlerinin (Vali, Vali Yardımcısı, Cumhuriyet Savcısı, Meslek Odaları Başkanı) isimleri ve unvanları kullanılarak çeşitli yardım ve hastalık bahaneleriyle illerimizdeki fabrika ve büyük işletmeleri telefon ile arayarak, para istemek suretiyle dolandırıldığı veya dolandırılmaya teşebbüs edildiği öğrenilmiştir.
         Hayırsever iş adamlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin manevi duygularının istismar
edilmemesi, bu tip dolandırıcılara fırsat verilmemesi ve yakalanabilmesi amacıyla yardım talepleri
yapıldığı takdirde bu kurumlara teyit amaçlı dönüş yapılması, konunun doğruluğu hakkında bilgi
alınması, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında ise bağlı bulunulan kolluk kuvvetine veya adli
mercilere gecikmeksizin başvurulması gerekmektedir.