2015-2016 Akademik Yılı Jean Monnet Bursu Başvuruları

  • 10.02.2015
  • BilecikTSO

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığından Odamıza gelen yazıda; Ülkemizin Avrupa Birliği 'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmış kişi sayısının artırılması ve AB müktesebatının etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı 2015-2016 akademik yılı duyurusu 26 Ocak 2015 tarihinde yayımlanmıştır.
2015-2016 akademik yılında 210 kişi Jean Monnet Bursundan yararlanabilecektir. Kamu
sektörüne %60, üniversitelere %30, özel sektöre ise % 1 O oranında kontenjan ayrılmıştır. Sivil toplum kuruluşu çalışanları özel sektör kontenjanından bursa başvuru yapabilmektedir.
Ülkemizin en uzun soluklu ve prestij li burs programlarından olan Jean Monnet Burs
Programının son başvuru tarihi 6 Mart 2015'tir. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav
sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean
Monnet Burs Programı (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer almaktadır.
Jean Monnet bursiyerleri AB üyesi ülkelerde, AB müktesebatının çeşitli başlıklarında yüksek lisans öğrenimi görmekte, araştırma programlarına katılmakta, AB 'ye ilişkin önemli bir birikim ve vizyonla ülkelerine geri dönerek edindikleri deneyimlerle Türkiye'nin katılım sürecine farklı boyutlarda çok değerli katkılar sağlamaktadır.
Burstan faydalanılmasının ülkemiz açısından taşıdığı büyük önem göz önünde
bulundurursak katılım büyük önem taşımaktadır. Bilginize.
 

  • 2015-2016 Akademik Yılı Jean Monnet Bursu Başvuruları

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç