Sınıflandırma ve Etiketleme Bildirimleri

• 26.01.2015

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Piyasaya arz edilen kimyasal maddelerin ve karışımların olumsuz etkilerine karşı insan sağlığı ve çevrenin yüksek seviyede korunmasını sağlamak amacıyla hazırladıkları "Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik" in 11.12.2013 tarih ve 28848 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.
Yönetmelik kapsamında, kimyasal madde veya karışım imalatçıları veya ihracatçıları
tarafından yapılması gereken "Sınıflandırma ve Etiketleme Bildirimleri" nin 01.06.2015
tarihinden önce piyasaya arz edilen zararlı maddeler için başlamış olduğu; bildirimlerin
www.online.cevre.gov.tr adresinde yer alan "Kimyasal Kayıt Sistemi" kullanılarak yapıldığı