ABD’ nin İran’ a Yönelik Yaptırımları

• 11.12.2018

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Dışişleri Bakanlığından alınan, ABD'nin İrana yönelik yaptırımlarına ilişkin ilgide kayıtlı yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından, Dışişleri Bakanlığına iletilen notta; Mahan Air şirketiyle ilişkilerini sürdüren firmalarımız hakkında Dışişleri Bakanlığına bilgi sunulduğu belirtilerek, Hükümetimizin Mahan Air şirketiyle çalışan firmalarımızı tespit etmesinin. ve anılan şirketle iş ilişkilerini sonlandırmaları yönünde bu firmalarımızı zorlamasının beklendiği belirtilmiştir.
İlgili şirketlerimizin Mahan Air şirketiyle bağlarını sonlandırma yönünde attıkları adımlar hakkında bilgi paylaşımı yapılmasının talep edildiği bildirilmektedir.

• ABD’ nin İran’ a Yönelik Yaptırımları